Bart Schefer

Hallo, ik ben Bart Schefer woonachtig in Maastricht en vader van 2 kinderen. Sinds 1998 ben ik werkzaam binnen de zorg.

Door mijn ervaring in de verstandelijk gehandicaptenzorg, psychiatrie, jeugdzorg en thuiszorg heb ik al een aardige rugzak gevuld met ervaringen, cursussen en opleidingen.

Van origine ben ik groepsbegeleider maar mede doordat er zich steeds vaker onveilige situaties voordeden had ik de drang hier iets mee te gaan doen. Voor mij is veiligheid en vrijheid zeer belangrijk, daarom ben ik me in 2011 gaan specialiseren in het opzetten en verzorgen van trainingen die te maken hebben met weerbaarheid, agressie, gevaarsbeheersing en vooral de preventie hierin.

Het doel als trainer/coach voor mij is dan ook om de veiligheid en vrijheid voor een ander te vergroten en beschermen.

Eind 2018 heb ik met succes de opleiding Docent Gevaarsbeheersing afgerond en sta ik ingeschreven bij het SRDG. In 2019 werd mijn Post-HBO, Nikta iso 17024 vakbekwaamheid voor agressietrainers met succes verlengd.

Naast het verzorgen van trainingen en coachtrajecten kom ik nog geregeld op afdelingen bij mensen met een verstandelijke beperking en complexe gedragsproblematieken. Dit draagt eraan bij dat mijn praktijkervaringen blijven groeien en ik naadloos kan aansluiten bij de medewerker.

Door mijn gedrevenheid en kennis ben ik in staat cursisten te laten groeien in hun persoonlijk leerproces. Het trainen en coachen van zowel een individu als een team zie ik als een uitdaging.

Bart profiel