Niels Daemen

Hallo ik ben Niels Daemen, samenwonend in Maastricht en vader van 1 zoon.

Wanneer ik vraag om mij door anderen te laten beschrijven hoort daar altijd wel humor, empathisch, makkelijk toegankelijk, oordeel-loos en kennis bij. Competenties waar ik mij graag in kan vinden en gebruik om mijn training en coaching vorm te geven.

In 2006 heb ik de opleiding tot Verpleegkundige afgesloten en nog een korte uitstap gemaakt naar Pedagogiek. Vanuit deze opleidingen ervaring opgedaan binnen het academisch ziekenhuis in Maastricht binnen verschillende verpleegafdelingen en daarna mijn loopbaan vervolgd binnen de GGZ-verstandelijk gehandicaptenzorg als groepsbegeleider Gedrag en later 10 jaar als hoofdverpleegkundige.

Vanuit deze functies veel ervaring opgedaan in vooral fijne en memorabele momenten en ook crisissituaties of andere hulpbehoevende situaties.

Relaxed tot spoedeisend en medisch tot gedragsproblematieken en/of onbegrepen gedrag.

Vanuit het werkveld gaan specialiseren in training en coaching en vanaf 2009 begonnen met trainingen voorzien in weerbaarheid, agressie, geweld en gevaarsbeheersing (2018). Meerdere opleidingen hierin gevolgd om expertise te verbreden heeft geresulteerd:

  • Vanaf 2016 Post-HBO, Nikta ISO 17024 vakbekwaam te zijn als ISO agressietrainer
  • Vanaf 2018 ook de opleiding tot docent gevaarsbeheersing afgerond, waarna ik ben ingeschreven in het register SRDG ( stichting register docent gevaarsbeheersing ).

Bij agressie en destructief gedrag ben ik uitgekomen vanuit interesse en affiniteit. Juist in moeilijke of hectische situaties voor jezelf kunnen zorgen en ook nog iets voor anderen kunnen betekenen is een uitdaging en vraagt creativiteit.

Mijn visie: preventief aanpakken, agressie snel(ler) te herkennen met als drijfveer om de autonomie zo lang als dit kan, verantwoord en veilig, te blijven aanspreken. Gedrag en communicatie niet los van elkaar zien maar als een geheel. 

Tot snel,

Vriendelijke groet,

Niels

Profiel Niels